Ontstaan

Habitat Lekker Leven en Stichting Bio zijn in 2018 onder de naam HLL BIO een nieuw concept voor begeleiding groep, begeleiding individueel, Bed & Break/Time-Out en re-integratie gestart.

HLLBIO creëert een (tailor-made) omgeving die inspeelt op de vraag en het talent van de cliënt. Zij versterkt de zelfredzaamheid van kwetsbare mensen, activeert en versterkt hun sociale netwerken en smeed lokale communities waar bedrijven, scholen, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties graag aan mee doen. Hierdoor creëert Habitat een Sociale Markt waar vraag en aanbod op verschillende wijzes bij elkaar komen en waardoor geluk ontstaat

Habitat Lekker Leven

Wij geloven in een samenleving waaraan iedereen zoveel mogelijk op eigen kracht deelneemt, maar ook een samenleving waaraan iedereen zijn steentje bijdraagt. Dit geldt ook voor maatschappelijk kwetsbare mensen zoals jongeren met een verstandelijke beperking of gedragsproblemen, mensen met autisme, met psychische problemen of ouderen die vereenzamen of chronisch ziek zijn. Door net als iedereen te werken, te leren, te wonen en te ontspannen voelen zij zich gezonder en gelukkiger en maken zij minder gebruik van kostbare overheidsvoorzieningen zoals gezondheidszorg, speciale leerwerkvoorzieningen, specialistische zorg en uitkeringen.

Stichting Bio: Het Bio Vakantieoord en Manege in ’t BioBos

Het Bio Vakantieoord is een vakantiepark gelegen in de bossen bij Arnhem voor gezinnen met een (complex) gehandicapt kind. De Manege ’t BioBos maakt daar onder andere deel van uit. Deze manege is ingericht voor therapeutisch en recreatief paardrijden voor kwetsbare kinderen, jongvolwassenen en volwassenen.

 

Top