Dagbesteding

 

Doelstelling

Vanuit activiteiten die aansluiten bij jouw belevingswereld, samen balans zoeken en je zelf en de ander leren begrijpen en accepteren.

Wat

In kleine groepen van maximaal 8 personen bieden wij een gestructureerd dagprogramma aan dat aansluit op jouw vraag/behoefte.

Samen beleven staat voorop. De activiteiten kunnen bestaan uit diverse activiteiten met paarden en in de natuur, arbeidsmatige activiteiten en ontspannen met sporten. Binnen deze activiteiten leer jij jezelf te her- en erkennen en te accepteren. Je leert jouw eigen kwaliteiten te waarderen en leert deze te combineren met de kwaliteiten van anderen. Dit alles in een natuurlijke omgeving met meer dan voldoende ruimte om jezelf te zijn.

Tijdens de activiteiten zullen o.a. de volgende thema’s steeds worden benadrukt:

  • Zelfkennis, zelfbeheersing en zelfvertrouwen
  • Beter contact maken met de ander.
  • Eigen grenzen leren kennen en aangeven
  • Bewust omgaan met lichaamstaal
  • Groepsdruk
  • Ontdekken en ontwikkelen van je eigen kwaliteiten
  • Op weg naar re-integratie maatschappelijk perspectief

Jouw vraag

Om goed te kunnen bepalen wat jouw vraag is en wat je nodig hebt, gaan we eerst kijken naar de situatie en stellen wij samen met jou de hulpvraag vast. Waar ligt jouw kwetsbaarheid waardoor jouw weerbaarheid is verminderd en je minder gelukkig en zelfverzekerd kunt zijn?

Ons aanbod

Zodra we de (sociale) uitdagingen helder hebben, werken we toe naar een resultaatgericht zorgplan. Samen met jou en jouw verwanten stemmen we af wat de meest wenselijke verhouding is tussen dagbestedingen en eventueel behandeling en/of opvang en welke frequentie daarin passend is.

Leren omgaan met angst, Je kunnen bewegen in grote groepen mensen, Goed kunnen communiceren met anderen of onzekerheid bespreekbaar maken: het zijn allemaal concrete leerdoelen waar Jij mee aan de slag kan gaan. Ons uitgangspunt is daarin altijd om zoveel mogelijk jouw talenten en krachten aan te spreken.

Wie

Wij bieden een plek aan kinderen, jongeren, jong volwassenen en volwassenen met een kwetsbaarheid.

Waar

Habitat Lekker Leven Bio

 

 

 

Top